Over SusieQ Solex

SusieQSusieQ Solex is dé specialist in het toeren op de traditionele Solex in en rondom Amsterdam! Sinds de oprichting van SusieQ Solex hebben duizenden mensen genoten van een ontspannen rit op de Solex.

SusieQ Solex draagt de naam van haar oprichter: Susan. Voor vrienden is zij beter bekend als SusieQ. Zij heeft in 2011 het bedrijf opgericht. In het begin opereerde zij vanaf de Brouwersgracht in het centrum, daarna aan de Vliegtuigstraat op het bedrijventerrein Schinkel en vervolgens aan de Distelweg in Noord.

In 2017 heb ik SusieQ Solex overgenomen van Susan. Ik ben ruim 15 jaar werkzaam geweest in de internationale zakenwereld, maar hielp Susan al regelmatig met tours. Daarnaast ben ik groot liefhebber van oude voertuigen: het roer ging dus om! Ondertussen heb ik ruim 40 Solexen, die ik zelf ook onderhoud.

Sinds 2018 heb ik een ontheffing om in en rond het weekend binnen de milieuzone van Amsterdam op de Solexen te rijden. SusieQ Solex is zelfs de enige aanbieder van Solextours binnen de milieuzone!

De Solexen rijden op speciale alkylaatbenzine. Deze benzine bevat vrijwel geen schadelijke stoffen, zoals benzeen, tolueen en zwavel en bevat biologisch afbreekbare olie. De uitlaatgassen zijn daarmee beduidend minder schadelijk. Dit heeft zeer grote voordelen voor de rijder, belast het milieu fors minder en leidt tot veel minder slijtage van de motor van de Solex.

De Solexen staan tegenwoordig buiten de stad en worden op diverse locaties in en rondom Amsterdam geleverd. De tours die ik organiseer zijn daarom zeer flexibel. Het startpunt is vaak het NDSM terrein vanwege de goede bereikbaarheid, maar ook de Aambeeldstraat in Noord, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel of het Twiske zijn leuke opstapplekken. Vanaf deze locaties stippel ik dan een prachtige toer uit. Amsterdammers staan vaak versteld hoe mooi en verrassend de omgeving net buiten de stad is!

Ook heel leuk zijn de tours met een verschillend start- en eindpunt, zodat de Solex een leuk en origineel vervoersmiddel is. (En ja: ik zorg dat je eventuele spullen ook meereizen!)

Naast de groepsverhuur ben ik in 2018 ook gestart met de losse verhuur van Solexen vanuit het centrum in Alkmaar, met keuzes uit diverse leuke routes richting polder of kust!

Rieleks! Rij Solex!
Jos Wagner

foto door Mels de Gooijer

Reacties zijn gesloten.