Over SusieQ Solex

In het afgelopen 6 jaar hebben honderden klanten een unieke SusieQ Solex Trip beleefd. SusieQ is gek op Amsterdam én Solex rijden en zal tijdens de tour zowel de toeristische als de minder bekende plekjes laten zien.

De eerste paar jaren heeft SusieQ Solex vrijwel alles geregeld voor de Eerste Amsterdamse Solex Verhuur (solexxx.nl), voorheen gevestigd op de Brouwersgracht en vervolgens op de Vliegtuigstraat (bedrijventerrein De Schinkel in Amsterdam-Zuid). Vanaf 2016 gaat SusieQ Solex alleen verder in Amsterdam-Noord: zoveel zin in!!

Juli 2016, SusieQ:
Ik heb momenteel 40 Solexen in mijn bezit. De meeste klassieke Solexen zijn van het type 3800 uit de jaren 60/70 en afkomstig uit Frankrijk. Prachtige, robuuste Hongaarse 3800’s met gebruiksvriendelijk draaigassysteem zijn vrij recent aangeschaft. Naast het type 3800 heb ik ook een aantal Franse 2200’s die ontzettend fijn rijden.


Tijdens het hoogseizoen worden elke week mijn Solexen onderhouden. Eventuele pechgevallen worden opgevangen door begeleiding en er rijdt een bezemwagen mee. Zorgeloos rijden is natuurlijk een vereiste!

De klassieke Solex rijdt zeer zuinig met brandstof, toch ben ik op zoek gegaan naar middelen om op een milieuvriendelijke manier te kunnen touren door Amsterdam & omgeving. Daarom rijden de Solexen sinds begin 2015 op Aspen 2-takt. Deze alkylaatbenzine bevat vrijwel geen schadelijke stoffen, zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen als de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk. Dit heeft voordelen voor de rijder, voor het milieu en voor de Solex zelf.

Amsterdam is ontzettend veelzijdig en er zijn heel veel mooie plekjes, restaurants en cafés te ontdekken. SusieQ neemt je graag mee op ontdekkingstocht en via de website en social media kun je dit volgen. Alternatief, hip of vreselijk ouderwets als het maar leuk is en je vindt het hier terug.

SusieQ Solex is en wordt nog steeds gerealiseerd met behulp van vrienden en lokale ondernemers uit Amsterdam & omstreken met aan het front SusieQ zelf.

 

Reacties zijn gesloten.